Societat
Els fets van tenir lloc a un pis de Vilanova i la Geltrú
Foto: Els fets van tenir lloc a un pis de Vilanova i la Geltrú | Gemma Sánchez / ACN
Tribunals

La presumpta violació de tres joves a una noia a Vilanova i la Geltrú, a judici

Temps de lectura: 4 minuts
Els fets van tenir lloc a un pis de Vilanova i la Geltrú
Foto: Els fets van tenir lloc a un pis de Vilanova i la Geltrú | Gemma Sánchez / ACN

L'Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dilluns tres joves per suposadament violar una jove de 19 anys el 2018 a Vilanova i la Geltrú.

Per què és important? Els delictes contra la llibertat sexual segueixen disparats a Catalunya. Les últimes dades policials facilitades pel Ministeri d'Interior assenyalen que cada dia es produeixen dues violacions a casa nostra. Aquests tres acusats s'enfronten a 14 anys de presó per presumptament haver-la agredit sexualment una noia alhora en un pis.

Reconstrucció dels fets:

  • La nit de l'1 al 2 de setembre del 2018, van anar a una discoteca de Vilanova. Un d'ells feia dos mesos que parlava per Instagram amb una noia, i aquella matinada la jove li va dir que volia quedar amb ell per primer cop i que l'anessin a buscar a Barcelona.
  • Van anar al pis d'un d'ells, a Vilanova mateix, on van arribar el dia 2 a primeríssima hora del matí. Van estar xerrant i van demanar una pizza. Després, ella va demanar poder-se dutxar, i que li deixessin una tovallola, una samarreta i uns calçotets.
  • Segons la fiscalia, el propietari del pis es va endur la noia a una de les habitacions sense el seu consentiment i li va dir que s'estirés al llit, mentre ella li deia: "Deixa'm en pau, no em toquis, ni se t'acudeixi tocar-me, ni borratxa me n'aniria al llit amb tu". Van forcejar i l'home la va agafar del braç i del coll i la va penetrar vaginalment sense preservatiu, mentre tapava la boca a la noia, que estava plorant.
  • Tot seguit, van entrar a l'habitació els altres dos nois, que es van estirar al llit, van tocar la noia i també la van violar per torns mentre els altres miraven i impedien a la noia que marxés. En acabar, la noia va anar al lavabo i quan va tornar a l'habitació, el primer noi la va tornar a violar.

Tanmateix: Els acusats han negat les acusacions i només dos d'ells han admès haver mantingut sexe amb la noia de forma consentida, mentre que l'altre ha negat haver-hi tingut relacions. Segons ells, la noia els va demanar diners pels serveis sexuals, i els acusats s'hi van negar perquè en cap moment n'havien parlat. Insisteixen que ella els ha denunciat perquè no li van voler pagar diners.

El més nou: La noia ha ratificat la seva versió dels fets, separada dels acusats per una mampara, però amb algunes llacunes i contradiccions respecte al que havia declarat inicialment a comissaria i després al jutjat d'instrucció.

D'altra banda: Els quatre policies locals que ha declarat han explicat que la noia estava molt nerviosa i afectada, i que era creïble el que explicava. Tanmateix, ho feia amb cert desordre i no tenia senyals físics de violència, que tampoc van poder trobar els metges. Així i tot, no descarten del tot que la noia patís una agressió sexual.

Què esperar? 

  • A tots tres, la fiscalia els demana 14 anys de presó per la violació, set anys de llibertat vigilada i dos de prohibició de comunicació i aproximació a la víctima, a qui haurien d'indemnitzar amb 10.000 euros pels danys morals. Al tercer acusat també li demana 4 anys de presó i 720 euros de multa per narcotràfic. Les defenses demanen l'absolució o, alternativament, penes menors per dilacions indegudes.
  • La fiscalia demana l'absolució de la víctima dels càrrecs de furt, per haver-se endut els tres telèfons mòbils dels processats i una caixa forta amb droga i diners. Segons el ministeri públic, la noia quan va marxar del lloc es va endur els telèfons per portar-los a la policia i així poder identificar els autors, i la caixa forta perquè no tenia diners per tornar a Barcelona.